Charakteristika školy

    04. 09. 2019 | Vložil: Ředitelka

    MŠ Úsměv - 17. ListopaduMateřská škola 17. listopadu využívá neoficiálního názvu "ÚSMĚV" a je součástí právního subjektu Mateřské školy Chomutov, příspěvkové organizace. Provoz školy byl zahájen 12.2.1979 jako jesle a MŠ.

    MŠ je šestitřídní s péčí o děti zdravé a kapacitou 153 míst.

    Provoz školy: celodenní od 6:00 do 16:30 hodin.

    Třídy jsou homogenní.



    1. třída V LESE - 24 dětí
    2. třída NA LOUCE - 24 dětí
    3. třída NA PASECE - 24 dětí
    4. třída NA ZAHRÁDCE - 24 dětí


    Mateřská škola se nachází uprostřed města v panelové zástavbě na sídlišti Březenecká, která je dobře dostupná. Lze k nám přijet automobilem i městskou hromadnou dopravou. Přímo v areálu mateřské školy nelze parkovat, ale záchytná parkoviště se nacházejí v blízkosti školy.

    Budova je panelového typu dvoupodlažní s podzemním podlažím, kde se nacházejí veškeré skladové prostory, sociální zařízení, prádelna, sušárna s mandlem, kancelář vedoucí školního stravování a školní kuchyně, vybavena novým konvektomatem, který zkvalitnil stravu v MŠ. Nachází se zde i nově vybudovaná keramická dílna.

    V prvním nadzemním podlaží se nachází vstupní hala, kancelář zástupkyně ředitelky součásti, 1. třída s hernou a stálou ložnicí, 4. třída s hernou a společnou kuchyňkou pro obě třídy, šatny pro děti. Najdete zde i další dvě třídy, které mají svůj vlastní vchod, šatny, hygienické zařízení a kuchyňku pro vydávání jídla. Ve druhém nadzemním podlaží jsou vždy dvě třídy o dvou místnostech pro činnosti dětí, hygienické zařízení. Obě třídy jsou uprostřed propojeny společnou kuchyňkou, kde se vydávají potraviny. Je zde jedna stálá ložnice a upravená místnost na cvičení.

    V blízkosti okolí se nachází rozsáhlý les, který využíváme nejen k vycházkám do přírody, Podkrušnohorský zoopark, který dětem umožňuje využití různých atrakcí s environmentální tématikou a poznávání nejrůznějších živočichů. Naproti MŠ se nachází Základní škola a Mateřská škola, příspěvková organizace, kde využíváme tělocvičnu, v blízkosti je také sportovní hala.

    Nedílnou součástí MŠ je překvapivě velká PŘÍRODNÍ zahrada, která nám umožňuje pobývat venku co nejčastěji a nabízí řadu možností pobytu na čerstvém vzduchu v jakémkoliv ročním období. Její rozloha vytváří různá zákoutí s pískovišti, průlezkami, altánem a dalšími prvky, jež plně podporují tělesný a psychický rozvoj dětí. Vzrostlými stromy se snažíme vytvořit stinná zákoutí potřebná pro pobyt dětí na zahradě v letních měsících.


    Prohlédněte si naši školu v krátké videoukázce.










    Podle jakého kritéria vybíráte mateřskou školu?

    Podle místa bydliště. 3847 39%
    Podle jejího zaměření. 3061 31%
    Podle jiného kritéria. 3014 30%

    Kontakty

    Mateřská škola Úsměv
    17. listopadu 4708
    430 04 Chomutov

    Zástupkyně ředitelky

    Mgr. Hana Vitešníková
    Tel.: 474 656 301
    Provoz školy: 6.00 - 16.30 hod

    Rychlá navigace


    © 2009-2024 Mateřská škola Chomutov p.o. | webdesign sixta

    Jsme partnerem Statutárního města Chomutov v projektu výstavby nového Sportovně a kulturně společenského areálu financovaného z Integrovaného plánu rozvoje města Chomutova s názvem „Areál bývalých kasáren a přilehlého okolí“, který je realizován za finanční spoluúčasti Evropské Unie z Evropského fondu pro regionální rozvoj, Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad a České republiky.

    Významní sponzoři
    Zavřít