Charakteristika školy

    06. 11. 2009 | Vložil: Ředitelka

    MŠ Pastelka - TřebízskéhoMateřská škola Třebízského 3084 využívá neoficiálního názvu "Pastelka" je součástí právního subjektu Mateřská škola Chomutov, příspěvková organizace.

    Kapacita školy: 40 míst
    Provoz školy: celodenní 6:30 – 16:00
    Počet tříd: 2

    1. třída heterogenní - 20 dětí
    2. třída heterogenní - 20 dětí


    Budova je vilového typu, rodinného charakteru, kde se děti a rodiče navzájem znají a mají velkou možnost vzájemné komunikace a úzké spolupráce s kolektivem MŠ. Předností naší školičky je menší kapacita, což umožňuje učitelkám přistupovat k dětem a jejich požadavkům individuálně.

    Budovu i zahradu pravidelně zvelebujeme.Nová litá podlaha splňující požadavky BOZP se líbí nejen dětem. Postupnou obnovou procházejí umývárny pro děti, máme nově vymalováno.Úpravou prošla i předzahrádka MŠ, kterou také využíváme k enviromentálním aktivitám. Rozlehlá zahrada je vybavena dřevěným programem. Další předností je umístění mateřské školy.Leží v krásném prostředí rodinných domků v lokalitě Domovina, v blízkosti lesa a luk, čehož při vycházkách a sportování téměř denně využíváme.

    Naše mateřská škola se zaměřuje na zdravý způsob života, na rozvoj fyzických a psychických schopností a dovedností. V průběhu školního roku dojíždíme s dětmi na výuku plavání do Aqua světa v Chomutově a od listopadu do března na výuku bruslení na nový Zimní stadion v Chomutově. V případě dobrých sněhových podmínek se děti seznamují s lyžováním v lyžařském areálu Klínovec (děti mají možnost vyjíždět na pobytový nebo na výjezdový lyžařský kurz).



    V blízkosti mateřské školy se nachází dopravní hřiště, kde si děti mohou vyzkoušet správné chování při přecházení silnice, procvičit dopravní značky. Na dopravní hřiště též docházíme učit se jezdit na kole, dodržovat bezpečnostní pravidla při sportu i jako účastníci silničního provozu.
    Spolupráce se základními školami je na velice dobré úrovni. Spolupracujeme se základními školami z Horní vsi - ZŠ Heyrovského, se ZŠ Kadaňská, se ZŠ Hornická. Naše děti pravidelně docházejí do ZŠ Heyrovského do tělocvičny.

    Mateřská škola je snadno dostupná autobusem, autobusová zastávka je umístěná přímo u MŠ. Pokud rodiče dojíždí autem mohou zaparkovat v blízkosti školy.








    Podle jakého kritéria vybíráte mateřskou školu?

    Podle místa bydliště. 3847 39%
    Podle jejího zaměření. 3061 31%
    Podle jiného kritéria. 3014 30%

    Kontakty

    Mateřská škola Pastelka
    Třebízského 3084
    430 03 Chomutov

    Zástupkyně ředitelky

    Lenka Voborníková
    Tel.: 474 626 732
    Provoz školy: 6:30 - 16:00 hod

    Rychlá navigace


    © 2009-2024 Mateřská škola Chomutov p.o. | webdesign sixta

    Jsme partnerem Statutárního města Chomutov v projektu výstavby nového Sportovně a kulturně společenského areálu financovaného z Integrovaného plánu rozvoje města Chomutova s názvem „Areál bývalých kasáren a přilehlého okolí“, který je realizován za finanční spoluúčasti Evropské Unie z Evropského fondu pro regionální rozvoj, Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad a České republiky.

    Významní sponzoři
    Zavřít